loading
Upoznajte otok iznimne prirodne ljepote i brojnih atrakcija

Baška – plaže

Baška se može pohvaliti s trideset predivnih čistih plaža do kojih se može doći pješke ili brodom. Neke od njih su Vela plaža, plaža u zaljevu Bunculuka, plaža u zaljevu Vela Luka te plaža u zaljevu Mala Luka. 

Vela plaža je jedna od najduljih (1800m) i najljepših plaža u Baškoj. Nalazi se u samom centru grada što znači da se u njezinoj blizini nalaze brojni restorani, lokali i barovi. Plaža je opskrbljena daskama za jedrenje, suncobranima, ležaljkama, pedalinama, jet-skijevima i  velikim toboganom. U potpunosti je prirodna. More nije duboko, a na dnu se nalazi sitni pijesak pa je izuzetno pogodna za djecu i slabije plivače. Na plaži se vijori plava zastava koja označava iznimno očuvan, siguran i ugodan okoliš te čistoću mora i plaža.

Plaža u zaljevu Bunculuka predivna je šljunčana plaža iza koje se nalazi poznati moderno uređeni kamp. Uz rub na kraju plaže nalazi se poznata stijena za penjanje. Plaža u svojoj blizini ima niz sadržaja kao što su vanjski tuševi, kabine za presvlačenje, a postoji mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana. Nedaleko od plaže nalazi se trgovina te poznati restoran u kojem možete uživati u raznim delicijama. 

Za vrijeme vrućih dana nema ničeg boljeg  od odmora u hladu borove šume. Upravo se jedna takva nalazi iza ove plaže.

Plaža u zaljevu Vela Luka je šljunčana plaža do koje možete doći taxi brodom ili pješke. Ako se odlučite na drugu varijantu, doživjet ćete i uzbudljivo planinarsko iskustvo. Posebno prilagođen planinarski put odvest će vas direktno na plažu gdje ćete se moći odmoriti i povratiti snagu. Tamo možete posuditi ležaljku, suncobran ili pedaline, a u neposrednoj blizini plaže nalazi se i restoran. Ako ste u povratku preumorni za pješačenje, uvijek možete naručiti taxi brod koji će vas odvesti natrag do Baške.

Samo kilometar dalje od plaže u zaljevu Vela Luka, nalazi se skrivena plaža Mala Luka, okružena slikovitim pašnjacima. U blizini je vrh Corinthia odakle se prostire predivan pogled na oba zaljeva. 

Plaža u zaljevu Vela Draga mjesto je gdje ćete zaboraviti na svakodnevicu. Do tog skrivenog bisera u blizini Baške možete doći čamcem ili planinskim putem. U blizini plaže se nalazi i izvor vode. Na tom je području voda iznimno čista pa je to ujedno i idealno mjesto za ronjenje. Plaža je prikladna za sve koji vole divlje, netaknute plaže izdvojene od gužvi turističkih mjesta.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija