loading
Upoznajte otok iznimne prirodne ljepote i brojnih atrakcija

Trajektna luka Valbiska

Mnoštvo hrvatskih otoka čine jadransku obalu izrazito razvedenom, a svaki od njih krije brojne prirodne ljepote i svakako ih vrijedi posjetiti. Nakon što obiđete otok Krk i njegove zadivljujuće prirodne fenomene te kulturno- povijesne spomenike, preporučujemo da posjetite i okolne otoke, Cres i Rab. U blizini mjesta Malinske nalazi se trajektna luka Valbiska koja tijekom cijele godine prevozi putnike na te očaravajuće otoke. 

Plovidba do otoka Cresa traje samo 25 minuta i vrlo je ugodna. Trajekt pristaje u mjestu Merag na Cresu koji je udaljen 15-ak minuta vožnje od grada Cresa. U ljetnoj sezoni trajekti plove vrlo često. 

Otok Cres obiluje prirodnim ljepotama i vrlo upečatljivom razlikom između sjevera i juga otoka. Na sjevernom dijelu prevladavaju strme stijene s visokim i gustim hrastovim šumama dok je južni dio prošaran pašnjacima i goletima. S obzirom da je otok bio nastanjen već u mlađe kameno doba, svuda po otoku mogu se vidjeti ostaci antičkih gradova i ranokatoličkih crkvica.
Kao posebnu zanimljivost treba istaknuti neobičnu prirodnu pojavu – slatkovodno jezero Vrana. Razina tog jezera nalazi se ispod razine mora, što ga čini vrlo zanimljivim. Legenda govori da na dnu jezera postoji dvorac. Osim prirodnih fenomena, Cres je prepun raznih atrakcija zbog kojih ćete se sigurno poželjeti vratiti. 

Nešto više od sat vremena vožnje trajektom potrebno je da se dođe do otoka Raba, jednog je od najsunčanijih dijelova Europe, poznatog po svojim pješčanim plažama i izrazito povoljnom klimom. Njegovu bezvremenu ljepotu prepoznali su davnih dana i Rimljani nazvavši ga Felix Arba ili „Sretni Rab“. Otok obiluje krajobraznim različitostima, karakterizira ga ugodna mješavina blage klime i bujne prirode, prekrasnih uvala i raznolikih plaža te očaravajućeg Starog grada dok središnji dio otoka čini planinski vrh Kamenjak koji sva mjesta štiti od bure.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija