loading
Saznajte zašto je Malinska idealno mjesto za odmor iz snova

Blog

16 sij
2018

Plaže u Malinskoj

Malinsku krasi nekoliko prekrasno uređenih plaža okruženih bujnom vegetacijom i mnoštvom dodatnih sadržaja.

Plažni kompleks Haludovo najpopularniji je među djecom jer je more uz obalu plitko i plaža posve pješčana. Sastoji od brojnih manjih uređenih plaža, od kojih su neke okružene betonskim molovima, idealnima za ljubitelje skakanja u more. Plaža nudi razne sadržaje kao što su tereni za odbojku na pijesku, mogućnost iznajmljivanja pedalina i ležaljki, a zbog blizine borove šume možete uživati u predivnim mirisima i zvuku cvrčaka te se sakriti u njezin hlad za vrijeme vrućih ljetnih dana. 

Plaža Rupa gradska je plaža koja se nalazi u centru Malinske. Djelomično je prekrivna pijeskom, a djelomično betonirana. Okružena je bogatim zelenim parkom koji je postao sastavni dio plaže. Odmah do plaže nalaze se trgovine, restorani, barovi, slastičarnice i pekare, a dodatni sadržaj je dječje igralište koje ju čine idealnom za obitelji s djecom. Na plaži su postavljeni tuševi te kabine za presvlačenje. Tijekom sezone, cijelu plažu nadziru spasitelji, a prikladna je i za osobe s invaliditetom. Već je dugi niz godina krasi plava zastava što znači da je more izrazito čisto, a briga o samoj plaži i kupačima na vrlo visokom nivou.

Plaža Draga sjajna je betonirana plaža koja se nalazi ispod hotela Malin. Djeci i mladima svakako će interesantan biti vodeni park s toboganom, a dostupan je i uvijek aktualan teren za odbojku na pijesku. Nakon kupanja i sunčanja potrebno je okrijepiti se, za što su osigurani razni ugostiteljski objekati u kojima će svatko pronaći nešto po svom ukusu.

U centru Malinske, između plaže Rova i Drage, nalazi se manja šljunčana plaža, plaža Vrtača, također dijelom betonirana. Smještena je u mirnom zaljevu okružena borovom šumom koja pruža ugodan zaklon od sunca. U blizini nalaze se restorani i sportski objekti.

Plaža Vantačić i Plaža Valica manje su poznate plaže, a sjajne su za ljubitelje krovitih stjenovitih plaža. Plaža Vantačić mješavina je šljunčane i većinom stjenovite plaže s betonskim pločama. Iako su malo skrivene, u blizini se nalazi nekoliko restorana i barova pa nikad neće nedostajati osvježenja nakon cjelodnevnog opuštanja. U sljedećem se zaljevu nalazi plaža Valica. 

Povezani blogovi

Malinska
27 sij
2018

Malinska

Malinska, mjesto na sjeverozapadnoj strani otoka Krka, zajedno sa 19 manjih naselja oblikuje područje Dubašnice smješteno na zapadnom dijelu otoka Krka. To je područje koje čini najpitomiji...

Detaljnije
Malinarske noći
12 sij
2018

Malinarske noći

U Malinskoj se već tradicionalno, zadnji petak i subotu u srpnju održavaju ''Malinarske noći''. 

Vrhunac su ljetne turističke sezone i predstavljaju događaj koji se ne propušta. U...

Detaljnije
Gastronomska ponuda u Malinskoj
06 sij
2018

Gastronomska ponuda u Malinskoj

Restorani i ugostiteljski objekti u Malinskoj i njezinoj okolici čuvaju i razvijaju primorsko – ribarsku tradiciju ovoga kraja uz pomoć svoje bogate gastronomske ponude. Svaki gost može...

Detaljnije

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija